Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Όλα άρθρα

RSS-FeedyoutubepicasaΞεκίνημα στο twitterfacebook

Bookmark and Share

Νέα έκδοση του "Ξ"

Μόνο αν τους αφήσουμε! Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και η επανεμφάνιση του φασιστικού κινδύνου
Το ευρώ, η δραχμή, η επανάσταση που χρειαζόμαστε και η Αριστερά
Αγανακτισμένοι: Ένα κίνημα που συγκλόνισε την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011
άρθρα, κείμενα και θέσεις του "Ξ"

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ "Ξ"

συνέντευξη με τον Πήτερ Τάαφ

Che Guevara

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ "Ξ"

κείμενα για το γυναικείο ζήτημα

1968

Η εξέγερση του Μάη

Κλιματικές Αλλαγές

(PDF, 2.2 MB)

Νεπάλ

ποιός δρόμος;
21/09/2011

Συντονιστικό Καταλήψεων Ιονίου: Έξω ο φασισμός από τα Πανεπιστήμια!

Κατηγορία: Αντιρατσιστικά, Αντιφασισμός, Νεολαία, Παιδεία, Φοιτητικά

 

 

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατειλημμέων Σχολών του Ιόνιου Πανεπιστημίου


Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας τελεί υπό κατάληψη από την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συντονιστικό καταλήψεων, που φτάνει στις 280 σε όλη την Ελλάδα, στην προσπάθεια του να ανατρέψει το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε από την αντιδραστική συμμαχία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.

Στο πλαίσιο της κατάληψης και συγκεκριμένα την Κυριακή ξημερώματα ο φοιτητής της Πληροφορικής Έκτορας Γαρίνης, προέβη σε φασιστική συμπεριφορά στην αυλή του Τμήματός μας.
Συγκεκριμένα, προσπάθησε αρχικά να αφαιρέσει το πανό της κατάληψης, το οποίο βρίσκεται εκεί ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τεχνών και απαιτούσε να ανέβει η Ελληνική σημαία η οποία επίσης αποφασίστηκε στην συνέλευση να μην υπάρχει στο κτήριο.
Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες φοιτητών να τον αποτρέψουν και να τον οδηγήσουν στη συνέλευση του τμήματος για να εκφράσει εκεί τις αντιθέσεις του σχετικά με τις αποφάσεις του συλλόγου, ο συγκεκριμένος φοιτητής προπηλάκισε τους φοιτητές ενώ ταυτόχρονα προέβη σε ένα φασιστικό εθνικιστικό παραλήρημα.
Επιτέθηκε φραστικά σε μετανάστρια φοιτήτρια κάνοντας ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή της.
Τέλος πριν φύγει, απείλησε συγκεκριμένα άτομα του φοιτητικού συλλόγου ότι θα ασκήσει σωματική βία πάνω τους, ακόμα και έξω από το πανεπιστήμιο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι περιόδους σαν και αυτή (δηλαδή περιόδους κρίσης) η ιστορία μας έχει δείξει ότι τέτοιες φασιστικές ιδέες μπορούν να ανθίσουν.
Εμείς δεν μασάμε ούτε από απειλές, ούτε από φασιστική προπαγάνδα.
Πιστεύουμε ότι ενωμένοι οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, όλα τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να παλέψουμε και να μην τους δίνουμε χώρο ούτε στα πανεπιστήμια ούτε και πουθενά στην κοινωνία.

Για τον συγκεκριμένο φοιτητή, απαιτούμε την άμεση διαγραφή του από τον φοιτητικό σύλλογο και γενικότερα την καταδίκη αυτής της ενέργειας από όλους τους φοιτητές της πληροφορικής και των πανεπιστημίων. Ζητάμε την ουσιαστική απομόνωση τέτοιων ανθρώπων και τέτοιων πρακτικών από τα πανεπιστήμια.

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ IΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ