ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Οργάνωση

To Ξεκίνημα παλεύει:

Για Εργασία


- Δραστική αύξηση μισθών και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους.
- 35ωρο-7ωρο-5νθήμερο χωρίς μείωση αποδοχών. Όχι στη μερική απασχόληση. Μείωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 & στα 55 για βαρέα και ανθυγιεινά.
- Ανεργιακό επίδομα στους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας.
- Επανεθνικοποίηση των ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιήθηκαν ή μετοχοποιήθηκαν. Ο δημόσιος τομέας κάτω από το δημοκρατικό έλεγχο των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Για Κράτος Πρόνοιας


- Δραστική αύξηση συντάξεων και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Τα ασφαλιστικά ταμεία κάτω από δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο
- Δραστική αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, στέγη, τοπική αυτοδιοίκηση, αθλητισμό, περιβάλλον.
- Αναβάθμιση του ΕΣΥ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των βαθμίδων σε όλους.
- Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων. 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Ελεύθερη πρόσβαση σε μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν, ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος


- Ορθολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με απόλυτο σεβασμό της φύσης.

Για Δικαιώματα


- Ίση αμοιβή για ίση εργασία των γυναικών.
- Καμία διάκριση με βάση θρησκεία, φύλο, χρώμα, καταγωγή, σεξουαλικότητα, ιδιαιτερότητες.
- Κατάργηση τρομονόμων και Συνθήκης Σένγκεν.
- Διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, κοινωνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
- Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων.
- Κλείσιμο φασιστικών οργανώσεων.
- Πραγματική νομιμοποίηση των οικονομικών προσφύγων, ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.
- Άσυλο σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες.

Για Διεθνισμό & Aλληλεγγύη


- Ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
- Όχι στον ευρωστρατό, την αυρωαστυνομία και το ΝΑΤΟ.
- Πάγωμα των εξοπλιστικών δαπανών.
- Διάλυση ΔΝΤ, Διεθνούς Τράπεζας και ΠΟΕ.
- Κατάργηση των χρεών του 3ου κόσμου.
- Συνεργασία Ελλήνων, Τούρκων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων και νεολαίας για να λυθούν το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές διαφορές.
- Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και τους νεολαίους της Βαλκανικής ενάντια στην παρέμβαση των ιμπεριαλιστών και την άνοδο του εθνικισμού.

Σοσιαλισμός


- Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο.
- Κοινωνικοποίηση των 200 επιχειρήσεων, τραπεζών, μονοπωλίων, ασφαλιστικών και χρηματιστικών εταιρειών που ελέγχουν την οικονομία. Δημοκρατικός και συλλογικός σχεδιασμός της παραγωγής κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση
- Ενάντια στην Ευρώπη των πολυεθνικών και των τραπεζών, ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ελεύθερη, ισότιμη, σοσιαλιστική ομοσπονδία των χωρών της ηπείρου.

Για το χτίσιμο μιας νέας Αριστεράς πραγματικά διεθνιστικής και αντικαπιταλιστικής, με σεβασμό της εσωτερικής δημοκρατίας, μπροστά στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και όλων των κοινωνικών κινημάτων.
Για την εγκαθίδρυση μιας πραγματικά σοσιαλιστικής κοινωνίας με εργατική δημοκρατία, αυτοδιαχείριση και αυτοδιοίκηση, πλουραλισμό και πολυκομματισμό, όπου οι έννοιες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης θα αποκτήσουν ξανά το νόημά τους.

Αυτό τον αγώνα το ΞΕΚΙΝΗΜΑ τον δίνει μέσα από τους κόλπους της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI). Η CWI έχει δυνάμεις σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρ. Ενωσης, αλλά και στην Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία, που συνεργάζονται στον αγώνα για την ανατροπή της παγκόσμιας δικτατορίας της καπιταλιστικής αγοράς και για το σοσιαλισμό σ' όλο τον κόσμο.

Σας καλούμε όλους να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζι!